header

Сенници и тенти

Материали за покритието:
Покривните материи на предлаганите сенници биха могли да бъдат изработени от PVC платнища, винилов плат /плат, залят с пластмасова есенция, осигуряваща защита срещи ултравиолетови лъчи/, акрилен плат /тук текстилните елементи са обработени по начин осигуряващ защита срещу ултравиолетовите лъчи/ и поликарбонатни плоскости с дебелина до 5 сантиметра. Акрилните материи имат предимството да са много гъсто и плътно изтъкани, което им придава допълнителна ефективност спрямо обикновените.

Подробно за сенници и тенти - ТУК.

Предимствата на сенниците, които са изработени от плат са в това, че сенникът позволява преминаването на въздух през него и осигурява допълнителен източник на прохлада в съчетание със слънчева защита. Пластмасовите сенници, от своя страна са по-ефективни срещу слънцето и са подходящи за помещения с добре организирана вентилация.

Материали за конструкцията:
Сенниците, които предлагаме са изработени от алуминиев скелет и покривна материя в зависимост от качеството на сенника.
Видове конструкции
Конструкциите на сенниците са следните видове:
•    Балконски. Тези сенници се поставят най-често на балкони и тераси. Конструкцията може да се отваря и затваря като на панти, а платът се навива на руло, за да покрие по голяма или по-малка част от обекта.
•    С падащо рамо. Подходяща конструкция за фасади на магазини, които се намират на партерния етаж на сградите. Платът се накланя в една почти вертикална плоскост, която стои успоредно на стъклото. Навит е на руло в горния край. От едната страна се поставя манивела, която завърта вала и регулира отварянето и затварянето на сенника чрез навиване. Валът е закрепен с конзоли към фасадата на обекта. Този вид сенници не са много устойчиви на вятър.
•    С чупещо рамо. Този сенник е подходящ за широки тераси, излизащи напред извън фасадата, когато е нужно покриване на голяма площ. Този сенник виси във въздух. При отварянето на тези сенници, едното рамо се разгъва и опъва плата. При напълно отворени рамене, сенникът също е напълно отворен. Цената при тези сенници варира според броя на рамената.
•    Шапка (кошница)
•    Стационарен сенник. Изработва  се от плат или от поликарбонатна плоскост. Конструкцията е от желязо, алуминий или дърво. Върху нея се поставя платнището. Платнището се поставя и демонтира за около 20 минути в началото или в края на сезона.

Ние ще дойдем на място за да преценим какъв тип сенник и от какви материали е най-подходящ за Вас. Естествено, ще се съобразим с Вашия бюджет. Ние ще Ви предложим подходящо решение, което да комбинира ефективност, удобство и добър изглед, който да отива на обекта на засенчване. Предлагаме около 100 цвята. Вашите сенници могат да бъдат раирани или едноцветни.

Видове сенници:

/кликнете с ляв бутон на мишката върху снимките за пълен размер/


 

Сенници "Елеганс":

Тези сенници са с чупещо рамо. Предлагат се с PVC плат, с акрилен плат и с акрилен плат "Sattler":

 

Размери:

 


 

Сенници модел "Вера":

 

Размери:

 


 

Сенник модел "Престиж":

 

Размери:

 


Сенник модел "Класик":

Размери:

 


Сенник модел "Смарт":

 

Размери:

 


Сенник модел "Кабрио":

Размери:

 


Сенник модел "Балкон":

 

Размери: